Nastavitve piškotkov

Cvetje

Največja ponudba cvetja in lončnic je na voljo ob spomladanskih praznikih in jeseni, ko urejamo grobove. Pestra izbira prazničnih lončnic je tudi pred božičem in novim letom.

 

Sadike balkonskega cvetja posadimo v očiščena korita, v kvalitetne substrate. Po sajenju korita zalijemo in postavimo za nekaj časa v zavetrne lege dokler ne mine nevarnost pozebe. Če smo uporabili korita z vodno rezervo prve tri tedne zalivamo od vrha, ko pa rastline prepredejo korenine do dna zalivamo skozi tulec.

 
Trajnice so velika skupina rastlin, ki nas očarajo s svojo lepoto in  pestrostjo.  So zelnate rastline, ki prezimijo na prostem in živijo vsaj tri leta na istem mestu.
         
 
V naših prodajalnah so na voljo izbrane in kvalitetne rastline. Ponudbo cvetočih lončnic sezonsko prilagajamo, medtem ko je vse leto na voljo nekaj različnih zelenih lončnic.
 
Za praznike so določen čas na voljo tudi šopki in aranžmaji, ki jih izdelajo naši strokovno usposobljeni cvetličarji in aranžerji.
     
 
Po naročilu vam naše cvetličarke izdelajo vence, šopke ali druge žalne aranžmaje s katerimi boste lahko izrazili spoštovanje do preminulega.
 
Za uspešno rast lončnice gnojimo in tudi presajamo, zlasti zelene lončnice. Za orhideje imamo na voljo posebne substrate in gnojila.
     
   
Okrasni lonci obogatijo rastlino, zato pogosto kupujemo v kompletu, zlasti, če lončnico podarimo. Okrasni lonci so sezonski, prilagojeni letnemu času in takšni, ki so vse leto enaki.