Nastavitve piškotkov

Prodajalna Vodice

 

 
     
Kamniška cesta 8, 1217 Vodice

Telefon: 01/8324-011
Mobitel: 031/810 385
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
  Odpiralni čas:
od ponedeljka do petka, od 7.00 - 19. ure
in v soboto od  7.00 -13.ure

Svetovalne ure: v prodajalni Vodice je brezplačno
svetovanje iz varstva rastlin vsako sredo med 8.uro in
14.uro ali po dogovoru (GSM: 051/301-747).

 

PONUDBA

HEART MADE – ČILI OMAKA
ZGODBE S ČAJNEGA VRTA dr. Gregorja
JABOLČNI KIS S ČESNOM – Kmetija Erjavec
KRUHITKI – OKUSNI IN HITRO PRIPRAVLJENI

 

NOVO V VODICAH - DOMAČI PRIDELKI


KMETIJA PUNČAR iz Sorškega polja: koruzni zdrob, pirin rižek, prosena kaša, ješpren, ajdova kaša, pšenični zdrob

JAJCA iz ekološke kmetije PERC;

BIO S KMETIJ (izdelki blagovne znamke ekoloških kmetij): jabolčni kis, jabolčni sok, jajčni jušni rezanci s piro, jušni rezanci s kurkumo

 

 

NOVO V VODICAH - IZDELKI ARONIJA SLOVENIJA

 

 

 

NOVO V VODICAH - OLJA IN SEMENA OLJARNE RAFAEL


BUČNO OLJE je tradicionalna posebnost Štajerske in Prekmurske pokrajine. Olje se pridobiva iz semena buč. Bučno olje je kulinarična specialiteta, ki poleg odličnega okusa tudi blagodejno deluje na naše zdravje.  Bučna semena iz katerega se  stiska olje, so bogat vir maščobnih kislin.

KONOPLJINO OLJE je v oljarni Rafael stiskano tedensko, zato je vedno sveže in primerno dolgo uležano. Zagotavljamo, da je 100% hladno in naravno stiskano iz izbranih semen jedilne konoplje. To vam  pove okus, barva, vonj in tekstura olja.

OLJE GROZDNIH PEŠK je svetlozeleno barve, izredno aromatično, dobrega okusa in je odličen naravni antioksidant. 

Hladno stisnjeno OREHOVO OLJE je izjemno cenjeno olje za kuharske in kozmetične namene.

OLJE ČRNE KUMINE jestiskamo tedensko, zato je vedno sveže in primerno dolgo uležano. Je 100% hladno in naravno stiskano iz izbranih semen jedilne črne kumine. 

SVEŽE TOTROVO/RIČKOVO OLJE  je malce pikantnega okusa in je prehrambeno rastlinsko olje, pridelano iz navadnega rička (Camelina sativa), ki spada v družino križnic (Brassicaceae). Za iztisk enega litra olja je potrebnih od 4 do 7 kg ričkovega semena. Olje je svetlo rjave-rumene barve.  

KONOPLJINA SEMENA  vsebujejo velik delež maščobnih kislin in veljajo za enega izmed najbogatejših virov beljakovin. Sestava: 100% naravno pridelana neoluščena semena.

KONOPLJIN BELJAKOVINSKI PRAH se pridobiva iz semen konoplje, ki mu odvzamejo velik del maščob in vlaknin, ter tako v postopku separiranja pridobijo visoko vsebnosti beljakovin. Konopljini proteini zavzemajo še vedno vse lastnosti konopljinega semena, le da so še bolj intenzivno procesirani na visoko vsebnost beljakovin. Proteini ne vsebujejo nobenih konzervansov, barvil ali arom. So brez glutena in laktoze.

PEGASTI BADELJ varuje jetra pred različnimi toksini, jih razstruplja, razmaščuje in ščiti. Semena zmeljemo in shranimo nazaj v vrečko. Vonj sveže zmletih semen spominja na volj kakava. Zmleto seme je slabo topno v vodi.

SEME ČRNE KUMINE se uporablja kot začimba ali kot dodatek k prehrani. Dodaja se k hladnim jedem; jogurti, skuti, namazom, ...

LANENA SEMENA - cela ali zdrobljena, delujejo kot blago odvajalo. K temu prispevajo vlaknine in sluzi iz semenske lupine, ki v stiku z vodo nabreknejo in posledično povečajo volumen črevesne vsebine. To pa pospeši gibanje črevesja. Dovolj je že, če zjutraj na tešče zaužijemo žličko zmletih ali zdrobljenih semen, ki jih zmešamo z žličko medu in nekaj mlačne vode.

 

 

 

 

Vabimo k nakupu iz redne ponudbe za: